Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Efter att ha gråtit i två dygn i sträck tyckte jag att det var en bra idé att göra något konstruktivt. Typ som att skriva. 12/11 -05


Att avrätta en ängel

Jag sköt en ängel i morse
jag har hans vingar kvar
i min ryggsäck

Han skakade i mitt grepp om hans strupe
den vita fradgan som en bubblande sky
runt hans mun som smakade
av whiskey och cigaretter igår

Blodet rusade genom mig
dunkande i mina öron
fyllde mig med motsägelser

Det finns en flod i mig
den kokar
det finns en eld i mig
den brinner

Min ängels ansikte fylldes av skräck
och mitt av tvivel
hans ögon talade klarspråk
men jag ville inte lyssna

Han vred sig under
det kalla stålets oundviklighet
och jag svalde och
kände blodsmak

Om jag sagt att
jag älskade honom så innerligt i det ögonblicket
hade han aldrig trott mig
om jag sagt att
jag ville skydda honom och hans oskuldsfullhet
hade han skrattat åt mig i sin bitterhet

Hans blick sökte min men
jag slöt mina ögon
och rekylen från skottet slängde mig
ända ut på gatan

Och i en lägenhet på andra sidan stan
ligger en ängel på golvet och ruttnar
vingklippt och avrättad
naken och blottad

I en lägenhet
i ett annat liv ligger en ängel och ruttnar
och jag hittar ingen annan känsla nu
än tomhet.




Fri vers av Liv Sol
Läst 666 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2005-11-15 15:19



Bookmark and Share


  Marina Iren Engan
Dina texter tar andan ur mig...Det är omöjligt att få dina dikter och din ålder att passa ihop...vilket djup. Sluta aldrig skriva.
2005-11-15

  slamkrypet
Jag tycker d är så bra!! Hämd? Jag vet inte. Jag får den känslan. Den är grym...
2005-11-15

  Propella
Här:

"Jag sköt en ängel i morse
jag har hans vingar kvar
i min ryggsäck"

och här;

"Om jag sagt att
jag älskade honom så innerligt i det ögonblicket
hade han aldrig trott mig"

tar du andan ur mig fullkomligt.
2005-11-15
  > Nästa text
< Föregående

Liv Sol
Liv Sol