1983 o 1985

(Och en koppling till the apache kid´s text Today's the Day (things r gonna change), tidigare ikväll)

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

1983 o 1985

(Och en koppling till the apache kid´s text Today's the Day (things r gonna change), tidigare ikväll)




Det kommer aldrig mer (1983/1985)

Det kommer aldrig mer att blåsa någon vind

(i träden, i träden)

Du kommer aldrig mer att smeka någons kind

Ingen kommer längre

höra någon skratta eller sjunga

För ingen skrattar eller sjunger mer

Och du säger du har inte tid

Du har ett arbete att sköta

Och du säger du har inte tid

du har ett hem att försörja

så mycket att ombesörja

 

Så fortsätt du att fly

fly undan

När hela livet

står på spel

Ja

fortsätt du att fly

fly undan

när hela världen står på spel

 

Och du säger

det som sker

det sker

Det kan vi inget göra åt

Och du säger

det som blir

det blir

För så är det bestämt

För så är det bestämt

 

Så du låter dig villigt förintas

utan att höja en hand

Du fattar visst inte riktigt

att en hel jord står på spel

 

Det blir ingen väg tillbaka

Ingenting sker

på människans jord

utan människans hand

Det är du som har ansvar

Det är du som har ansvar

för du älskar ditt liv

och din jord

 

Tillsammans, tillsammans

fler och fler

Vi är alla samma människor

Vill alla leva mer

 

Du måste med

du måste med

du måste med du med

För det är livet, ja

det är världen

det är allt som står på spel

 

-----------------------------------------

Kanske det är dags

att fatta nu

Bygg ett staket

vid stupet du står

Kanske det är dags

att handla nu

Stabilisera grunden

Den Jord

det liv vi fått

Är det inte mera värt

Människa

o människa

Vart är du på väg !

 

E.A. 1983 /1985




Övriga genrer (Visa/Sångtext) av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 911 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2010-06-21 19:59



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Begrundar detta tänkvärda.
2012-07-24

  Johan Bergstjärna VIP
Bra skrivet om den fria mänskliga goda viljan och ansvaret hos var och en!
2010-06-21

  firefire
Stark och klok,insiktsfullt om våran jord! engagerat och låter säkert fint som en sång,har du förresten någon inspelning av dina låtar eller är det bara texter ännu?
2010-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)