Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sverige


Svea
knackar

min axel
och säger;

Löva stången
bind en krans
stryk dina skulder
lägg in din brantevik
men varva rätt
aldrig rödlöken fel
igen
handblåsta
snapsglas
långbord
inne
ute
och gubben där spelar
och barnen där skrattar
och leker
att
dom
är
små
grodor
och jag på gaveln
och flaskan
nära
intill
och den
ljusa natten
och
några talar ut och
andra har sagt allt
och dom där ska smita
och på håll
folk på sjön
övermodiga
unga män
falsksång
och
jag
har
hela den kritvita
natten
på mig
i den här
daggvåta
föreställningen











Fri vers av Urban Dafteke
Läst 252 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-23 14:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Urban Dafteke
Urban Dafteke