Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tjugosjutton -den nya tiden


i nacken här
en
förlig farlig vind
kallad tjugosexton
från västerhavet
och brittiska öarna
över de
som föll

tjugosexton som en natt
som träd i vind
bröts det
i ett hårt skratt

nu där
i den korta horisonten
jag väntar tills i morgon
jag väntar tills nästa år

ett nästa andetag
lång väg hem
för många
ett enda första steg
en utandning för andra
i paradis
och ljummen vårvind
tjugosjutton
som får den blinde
att åter se
och den sällsynta nåden
att skjuta rakt upp
mot himmelen
i klangen av malm över trakten
från klockstapeln på berget där















Fri vers (Fri form) av Urban Dafteke
Läst 386 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2016-12-27 14:37



Bookmark and Share


  Anya VIP
Fint om hur åren går och ingenting kan vi göra åt det. Bara ta ett nästa andetag och ett nästa. Slutet är hoppfullt. Bra text som bara du kan.
2016-12-29
  > Nästa text
< Föregående

Urban Dafteke
Urban Dafteke