Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om svensk småstadhet, det grå svåra, om hedersmord och om den svenska utanförskapen


Att hoppa



det ringde
om att du hade hoppat från den våningen
och intet fanns kvar annat än
du i himmelen
och jag sa
veckor efter
såsom i himmelen
och hur jag ville möta dig

någon talade om mod
en annan sa egoism
jag vet att jag sa "den lilla pojken med stora tankar"
tankar, det du aldrig hade bett om

romantiken över barfotabarnet
som vandrade i led och sa;
-jag vandrar upp i tornet där och flyger
ut över landet
och jag grät så obarmhärtigt över den bilden

jag satt år efter på citrontorg i Italien
över en grappa och förstod ännu ingenting

vad som drev eller hur den som drev
valde att göra dig

svårast av allt
-inget svar
ingen sång ur den heliga skrift
ett stänk av bra grappa gav mig en käftsmäll
och kanske, kanske det svar jag sökte

men aldrig sanningen, aldrig
aldrig sorg
eller det vi alla skrapar upp
på rostfri bår
till rättsmedicinska

en grappa till

varför aldrig sorg




























Fri vers (Fri form) av Urban Dafteke
Läst 290 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-01-03 19:00



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket bra! Jag är med från början och följer diktarjagets vånda. Du skriver så det verkligen känns.
2017-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Urban Dafteke
Urban Dafteke