Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Beckomberga tisdag 07.00


den oändliga allén
först förbi muren och vakten
och sen allén
och där på håll det stora huset
klockan
och hon där som en siluett
på så långt håll
i vitt nattlinne dansande och spelande
som i trolldom på sin klarinett

frigång före frukost

längst gräsmattorna, vid sidan allén
utslängda läkarvillor
dårar som hålögt irrade i ett ingenting
och jag
var välkommen
till en ny alla idioters beckomberga-dag
bland fria men hårt dömda
att möta deras långtbort-verklighet
som säkert var mer på riktigt
än min någonsin varit
i detta
mitt
enda någonsin-liv

och nyckeln till hissen
för att komma
komma till någon våning
alls

var inte alltsammans här
på samma våning, i samma hiss











Fri vers (Fri form) av Urban Dafteke
Läst 351 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-01-09 16:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
jag gillar det här skarpt! det vardagliga så bra beskrivet: en lite torr realism, som sig bör, när en dylik verklighet söker papper, samtidigt som denna upplivande, sköna passage, balanserar upp resten av texten:


"...och hon där som en siluett
långt håll
i vitt nattlinne dansande och spelande
som i trolldom på sin klarinett
längst gräsmattorna"


till sist den fina avslutningen i det, känns det som, frågande påståendet i de sista två raderna..applåd! tack.
2017-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Urban Dafteke
Urban Dafteke