Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Isaiah 65:25 skall läsas med Arne Weises lugna röst




Serengeti

~*~

Ser en get i savannen
inte större än ett lamm än
som undkommer ett lejon där
som står liksom tämjt
efter att geten stångat det
savannens överraskning i Serengeti

bredvid står kafferbufflar
förbluffade i sin buffé
och tuggar gräs
som deras kaffe med bullar

bredvid dem står den turistande
människan som ser och lär
med sin darrande kikare där
dricker vatten och kippar efter andan

Ja jag skulle rusa som tusan, jag
djupt inne i Tanzania
men lugnet av en Nationalpark
kanske snart ändrar djungelns lag
för zebra, vårtsvin, buffel, noshörning,
elefant, antilop & giraff
mot naturens lejon, hyena & schakal

LPWJ 23/06/10

 

Isaiah 65:25 The wolf and the lamb shall feed together, and the lion shall eat straw like the bullock: and dust shall be the serpent's meat. They shall not hurt nor destroy in all my holy mountain, saith the Lord.




Bunden vers (Rim) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 742 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-06-23 19:51



Bookmark and Share


  thyra
Fin associationspoesi och ler glatt när jag läser "ser en get i" :)
2010-06-23

  aol
bra skriftat, djupa tankar i diktjaget
2010-06-23

  Bibbi VIP
Jag känner igen det här temat från min bibel och det s.k. tusenårsriket som komma skall.

Jättekul tolkning.

Massor av applåder!
2010-06-23
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP