Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Längtan

O, längtan, längtan, du som spränger mitt bröst
längtan utan mål, längtan utan ände, längtan utan objekt
längtan, du som sjuder inifrån mig, du som visar vägen in i intet och allt
längtan, vem smugglade över dig och in till fostret som blev jag?
längtan, var kommer du ifrån? Var har du din boning?
Längtan, du som klämmer åt mig så hårt, du som driver mig
längtan, du som brinner så högt, du som bränner mig så hårt
längtan, du min vägvisare in i vilsenhet, du min ledsagare in i blindhet
längtan, du min vilsna blindhet, du min blinda vilsenhet
längtan, du din lilla eldstad inne i mitt hjärta,
längtan, du min eviga, hemliga, osynliga, ouppfattade kraft
längtan, längtan, min längtan
till dimmiga dalar, till höga berg, till vattenlösa öknar
längtan, min längtan till de ofattbara orden,
längtan, min längtan till alla världens språk, alla världens människor
till alla tankar, alla idéer, alla känslor
O, vad jag längtar efter allt som finns i människors bröst
O, vad jag längtar efter hat och kärlek gömda i människors hjärtan, njurar och lever
O, vad jag längtar, längtar, längtar
jag längtar efter all den poesi som har skrivits och som kommer att skrivas
jag längtar efter allt ord som har nått ett pappersark eller en skärm
men allt detta kan aldrig stilla min längtan
ty min längtan sjuder inifrån, förnyas oavbrutet
ty min längtan är själva livet, livet självaste längtan
min slumrande längtan, du håller siesta
min brinnande längtan, du glöder under askan
min skriande längtan, du har spärrats in i en glaskupa
vem kan befria dig? Vem kan ge dig vingar igen?
Vem får dig att flyga igen, min längtan, längtan, längtan?
Vem ger dig näring? Vem sköter om dig? Vem pysslar om dig?




Fri vers av Eddy Norest
Läst 356 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-06-24 03:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Eddy Norest
Eddy Norest