Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag blev anklagad

Jag blev anklagad
för att skriva på svenska
ej mitt modersmål
anklagelsen var utförlig
innehöll alla mina syftnings- och
grammatiska fel
mina semantiska missar och
de förvanskade nyanserna

ändå var den inte fullständig
den förtäljde inte på vilket
språk jag – om över huvud taget –
borde fälla mina tårar tillsammans
med Alice Babs skyar och furor
på vilket språk jag – om över huvud taget –
borde uttrycka min saknad efter
Tage Danielsson och Peter Gulin
på vilket språk jag – om över huvud taget –
borde uttrycka den uppsjö av känslor
som Maxim Vengerov väcker i mig
tillsammans med Daniel Barenboim
och den gamla Jean Sibelius
jag kan ju inte finska!

Anklagelsen förtäljde inte heller
hur Alice Babs
Tage Danielssons
och den gamla Jean Sibelius
dödsbo skulle klara sig
utan mina, om än bristfälliga
känslouttryck
om de sker på ett onåbart språk

I min inlaga ska jag skriva:
ärade rätten!
världen är en annan!




Fri vers (Fri form) av Eddy Norest
Läst 265 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2014-06-05 18:51



Bookmark and Share


  cilax VIP
fint skrivet (detta är inte en klapp på huvudet)
2014-06-05
  > Nästa text
< Föregående

Eddy Norest
Eddy Norest