Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Musik: Peer Gynt m.fl. Griegigheter 6/3-2010 på vägen till Nanjing


Snö-morgon


Snön kommer och befriar allt.
De kantiga hustaken lättar sin ångest
De torra kullarnas armod blåser bort...

--

Det skall vara ångest i att resa.
Ångest i att möta nytt
och se det gamla blåsa bort.
Det skall vara ångest i att leva -
att ständigt dö från livet
och möta det på nytt.

--

Snö! Låt försona allt!
Täck under din milda mantel
det förgångnas spår -
lögnerna och svärden,
blommorna och träden.




Fri vers av näver de anima
Läst 256 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-06-25 17:33



Bookmark and Share


  Drömfångare
Inte riktigt en dikt som alltid passar mitt i sommaren, men det betyder inte att jag inte gillade den väldigt mycket :)
2010-06-25
  > Nästa text
< Föregående

näver de anima