Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Simpel spelman

Jag är en simpel spelman, jag skall spela på gravöl och på dans,
i sol och när skyar skymma månens skära dans.
Jag vill aldrig höra råd och jag vill spela som jag vill,
jag spelar för att glömma att jag själv finnes till.


Jag vill inte tröska råg och jag vill inte repa lin,


Jag ska spela när ni gräva era kära ner i jord,
jag ska spela hela sorgen i en visa utan ord.
Och det svarta som var döden och som hälsat vid er säng,
det skall forsa som en strömmande sorg från min sträng.

Tre sorgens strängar har jag - den fjärde har gått av,
den brast i en skälvning på den bästa vännens grav.
Men ända in i döden vill jag följa er med sång -
och jag vill dö och jag vill spela till uppståndelse en gång.




Fri vers av Furie
Läst 330 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-06-28 20:20



Bookmark and Share


    Szpielmann
Dan Anderssons spelemannen?
2010-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Furie
Furie