Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fångad så som i en spegel

 

Narcissus är underskön
och älskad av alla

~~*~~

Men hänförd och förälskad
blott
av sin spegelbild

~~*~~

som han ständigt söker
omfamna
där djupt nere
i källan

~~*~~

Saknar insikt och ögon
för den kärlek
som omsluter honom

~~*~~

Dömd till kvalen
av en obesvarad längtan
efter spegelbildens
ljuva reflexer

~~*~~

Av skönheten
blir blott en lilja kvar

~~*~~

när Narcissus uppgivet
lägger sitt huvud ner
och dör

***




Fri vers (Fri form) av Stjärnöga
Läst 474 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-04 21:07



Bookmark and Share


  Stjärnöga
Åh tack för en synnerligen välformulerad
och humoristisk kommentar med en
droppe cynism och ironi!
Jag fullkomligt älskar den! ;-)
2010-07-04

  Mr Lindemann VIP
Jo, så är det då
med den delen av oss som för en spegeltillvaro med delar av en själv
2010-07-04
  > Nästa text
< Föregående

Stjärnöga
Stjärnöga