Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Frost-tango: Om att glömma bort sig, bli för-förbannad och komma av sig. fast det gick rätt bra ändå. premiären på karriären



Brevlådedansen

Det här är

BREVLÅDEDANSEN

Ett stycke Postperversion:

Om spamfilter, kärlek och morgongymnastik

Och den går så här

Hoppar spottar fräser svär

Svär över DN

DN Bostad

Bostadsrätt på studielånet

Miljoner kronors bostadshån

Till luspank, semi-hemlös rotlös skå-ning

Skärp er

Sluta hugga tugga träd, för min skull

Hur svart kan det vara

att läsa versaler

har klottrat hela lådan full

INGEN REKLAM

Frost och nakna fötter

Glöder, flåsar, moln av is

Hoppar spottar fräser

fram en dans

Och Svär

Svär över Comviq

You fuckng knock me out

No bills are good bills

Femton bling bling frankland

Gånger trettio minuter

Fyra-hundra-femtio-spänn

Hjärtevän som

Längtar hem

Hur svårt kan det vara

Att läsa på lådan

INGA RÄKNINGAR, tack

Gick på samma nit i morse

Uppe i ottan, den blåfrusna ottan

Hoppar spottar fräser svär

Svär över Posten
Svär över posten med stort P och

Posten med litet p
Den som inte kommer fram

och den som slarvas bort

och den som lägger ner

och den som kommer sent

och den som visserligen kommer fram

(men som jag inte vill ha,

den som lika gärna kunde slarvats bort)

För Ja, ja Ja

Väntar brev,

Snigel brev

Så snälla läs på min låda

BARA KÄRLEKSBREV

Eller digitalisera skiten

spamfilter i brevlådan

så mycket trevligare brev

om bara bäraren kunde fatta

eld

INGEN REKLAM
INGA RÄKNINGAR
BARA KÄRLEKSBREV




Fri vers av Andreas Safer
Läst 446 gånger
Publicerad 2005-11-16 21:17



Bookmark and Share


  candela
vad härlig...
har inte läst första "upplagan"...men morgonirritationen i denna satt verkligen kvar! stackars brevbärare. Tyckte ändå att det var roligt att läsa, så på riktigt ilsket...även om detta kanske inte är meningen? men sitter här och känner mig översköljd av dikten och inte alls irriterad (pga allt annat -längre) befriande läsning. Bra skrivet.

"Eller digitalisera skiten

spamfilter i brevlådan

så mycket trevligare brev

om bara bäraren kunde fatta

eld"
2005-11-16

    ej medlem längre
lika bra, fast slammigare. Och det var väl det som var meningen?
2005-11-16
  > Nästa text
< Föregående

Andreas Safer
Andreas Safer