Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Blunda Då så finns dom inte Om jag blundar Hårt så finns Dom inte


Blunda då

Blundare,
låt han du kallat Pundare
få ge dig ett vrid,
slå dig fri, våga bli
En som hon-han
med perspektiv
Medveten
Om människan längre bort
Längre ner, ännu mer, ännu fler,
Så kanske du ser
Han där mannen breve,
Med livet i en ICA-kassa

Kanske
vågar du ge
honom en medmänsklig blick,
ett handskak, en fika, en slant,

och en kick
åt det statskick
Som slår ut svälter, spyr ut och välter
Husvagnen och tältet,
för den som redan blitt slagen
av dom som bara blundar
och går
och sparkar
och slår
och ingenting låtsas förstå

så om dom slagna fryser ihjäl
då, slutar dom ialla fall
blå

jag säger till er mina vänner
att om ni är blundare
är det dags att öppna ögonen och börja se
börja ge, din medmänska en medmänslig blick
och se, att värden blir varmare
att allting blir vackrare
om man bara vågar se
och ge

För om du blundar nu
då så finns DU inte
om du blundar nu…




Fri vers av Andreas Safer
Läst 771 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2007-09-14 16:26



Bookmark and Share


  Mandy Juno Quartin
Den här var så bra.
Värme!
2007-11-17

    Botox
Vacker Comeback!
Men jag hatar den här ordföljden så att det värker i mina ögon: \"genom att ingenting låtsas förstå\"
2007-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Andreas Safer
Andreas Safer