Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Brinn Eldsjäl, Brinn!

Som facklan vardagens mörker

lys upp, starta eld

eller brinn ut stolt

och vila som Fenix i askan


en medventen mordbrand i fiendeland

en löpeld, en ljungeld som stärker

var hand som slåss - för imorgon

en gnista i frihetens fängelsefnöske

en brandbomb Mellanöstern

en coctail i tanken

Västbanken

glöder i bröder

här ligger jag


eldhav, min eldsjäl

svider först håret

på benet på låret

på håret att männsikan

fattade

eld

det luktar bränt

hopp och mänskokött

drog en sotig näve tillbaka

bränd eldsjäl

brinn eldsjäl, brinn

eller vila som Fenix i askan


Du

lyft upp min fackla

det svider i bröstet

rösten kallar till kamp

medan kroppen bara ryker

och blicken är isigt grå

flera stickor kan brinna


bränd

ge mig då, en krutdunk att

glöda på

en spritklunk att

brinna på

ett korthus, en riksdag

att elda på


Så, sluka eldhav, igen min vän


Brinn eldsjäl, Brinn

bli till Fenix som brinner

ur askan




Fri vers av Andreas Safer
Läst 758 gånger
Publicerad 2006-08-09 00:03



Bookmark and Share


  S.C.
Den är omfamnande. Mycket bildligt lägger du fram och bygger upp hela texten. Den är mer uppgiven än rebellisk, du tar ett annorlunda perspektiv, där cynism och uppgivenhet strålar igenom. Vackert är det, vackert är det.
2006-11-12

  Charles
Du håller den orientaliska stilen jag diggar. Det är bra.
Jag har också tappat bort min mobil (fyllesvin på Dagnys, nynazister vid stationen), så vi ligger jämnt.
2006-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Andreas Safer
Andreas Safer