Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Poetry heals the wounds, inflicted by reason


Namiranaa, lungorna fulla av rök

Då misstag värmer natten
Det finns en Hon igen
Tyst på kall betong,
jag tänker

Det finns en Hon igen,
som skrattar när jag skrattar
som ler och känner, älskar, men
som målar murar, i osynliga färger
svarta som bara jag ser

och jag, jag står vid ett vägskäl
med lungorna fulla av rök
hostande, levande, kännande
känslor jag känner, igen

men jag har dansat min svärdsdans
trippat på vässat stål
blir inte rädd när det bränner
känslor som brinnande kol
bara värmer

det finns mänskor som flyr ifrån drömmen
som förtränger och lurar sig själv
som aldrig ens lämnar marken
som aldrig hittar hem

och det finns en Hon igen
Som känner, men ej känner igen
Känslor som borde va vackra
Men duckar och kallar mig vän
Själv ser jag bara stjärnor

Stjärnor som kallar mig hem




Fri vers av Andreas Safer
Läst 646 gånger
Publicerad 2006-11-20 16:00



Bookmark and Share


    8=+
Väldig väl avvägd dikt det här, tycker jag. Tydlig och vacker! Fint flyt i texten. Jag gillar den verkligen. Skönt att det inte är bara avgrundsdjup klagan eller patetiskt dyrkande förälskelse. "Stjärnor som kallar mig hem" säger ju så himla mycket mer. Stjärnor säger så himla mycket ha ha.
Fint i alla fall.
2006-12-17

  Shininkagemusha
Starkt. Mycket skönt gung/flow i texten som gör att den glider ner som likör. (fast gott) Höstmelankolisk. Det är sorgligt på nå´t sätt att sår kan vara så vackra.
2006-11-20
  > Nästa text
< Föregående

Andreas Safer
Andreas Safer