Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kistbärerska; här ingen likkista dock.. utan en inre skattkista där det finns symboliska frön




kistbärerska

 

 

det är nytt syre satt
och suget
min enda vän i natten

 

öppnad portal sval
det drar nu det drar
inget mer försvar och fästet
ett gångjärns trehåliga minne i
gammalt tätådrat kärnträ

urryckt lås
vem sätter lås i kärnträ

 

det kan tyckas förryckt
den formen
ett beslag längesen

 

kränga måste jag
heder att vara
spränga måste jag
seder att spara

stänga måste jag
ceder att inta
men broarna först åter stagas


vägar genom snårskog där stammar
bugar sig knakande av tung lava

endast lavan vajar för vind

 

vi har inga kängor längre
och martallen har äktat en gran


det är nytt syre satt
och suget
min enda vän i natten

 

när du svarar min vän
fryser jag mer än nånsin
korsdrags kamrar klamrar i tomme

 

töm din eld
töm din eld före dina öknars död ska sättas


i sandormars spår följer endast torr het vind

dom är vakna nu
bra så

 

en oas är en oas är en oas
is allt vi önskar och extas
är måttet på längtans storhet

 

vi är födda för längtan
sorgen vägs mot glädjen

i alltid stödd kraft given
driven av intet i baksug

ledd längtan

 

när hon svartna band det redan bundet var
lindade dubbel helix på redan skruvad spinal

katedral av vävnad välvde

tätt knutna tätt brutna tätt förskjutna
ormens väg invid staven

egen allés märg rann för den längtans skull


vägen bruten i blindo 
men aldrig en sjal skymde

 


Kaducén i mark
brinnande

 


där spelen spelar roll
är locket öppet

och tyngden lätt

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-07 17:30



Bookmark and Share


  Pot Pourri
firade min "rätta" födelsedag med denna dröm. har mått farligt kanon sen dess - hädan efter glass-erar jag mina tårtor med gräddglass. naturligtvis en schwartzwald
http://sv.wikipedia.org/wiki/Schwarzwald - Den svarta Skogen

88an borde vara perfekt som tårtglasyr- spetsat med Di Saronno :)

2010-07-09

  L Patrik W Johansson VIP
I klass med mys-ko och andra gamla texter

gillar dock ej titeln
men läste ändå

(kyrkofobi av att växt upp i protestantiskt land som Sverige med måsten varje skolavslutning ist f glädjen i internationella dito, ja jante kan dra...)

Be well,
LPWJ
2010-07-07

  Catharina Edin VIP
Men så vackert skrivet!
2010-07-07
  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri