Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2010


EXISTENSMINIMUM

Kärnfamiljen
med den lila syrenhäcken.
Där barnen
blir
kärnvapen.



Jag äter
turbulens
till frukost,

spyr upp
prestationsångesten
på nypolerade skor.



Spiller klorin
på dina

fingeravtryck.



Tårarna
saltar mina sår
och
den härdade huden
har spruckit
sönder
(igen)



Jag skär tystnaden i millimetertunna skivor.
Det blir sextio stycken,

varje timme,
telefonen ringer aldrig.



Ental,

tvåtal,

SAMTAL?



Själen har
klaustrofobi

och dina andetag
är bara en del
av mig.

Vi delar samma luft,
men andas inte längre
åt varandra.



Jag är så rädd

för dig

med mig
att

JAG VILL SKRIKA!



Vill du ha en molotovcocktail, mamma?
Förlåt, vad sa du? Jag lyssnade inte.
Vill du ha en drink?



Men jag höjer aldrig rösten,
inte höras,
eller synas.



Jag leker
kurragömma
med dig,



men du är inte här.




Fri vers (Fri form) av EllaMy
Läst 327 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-07-06 01:58



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
den här är som Lars Norén. han är också genialiskt känslig.
2010-09-18

  dead_prez
Jävligt bra. Speciellt den första delen.
2010-09-03

  horror vacui
Jag håller med Zer om ental, tvåtal samtal!
Väldigt fyndigt och väldigt bra!
Sen gillar jag också:
"Jag skär tystnaden i millimetertunna skivor.
Det blir sextio stycken,"

Hm... Om det är millimetertunna skivor som bara blir sextio stycken så är tystnaden bara 6 cm tjock. Det är ju faktiskt inte så mycket?
Fast det beror väl på hur man tänker, och jämför med.
Eh, och vad jag menade med något av det har jag ingen aning om.

O_o
2010-07-18
  > Nästa text
< Föregående

EllaMy
EllaMy