Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hade tre av barnbarnen på besök i stugan. Hann inte ens titta i dagens tidning. Men vad härligt när det sprudlar av liv.


Sommarliv

Barnbarnen kom i måndags till farmor i stugan.
Det blev mys på kvällen för det hade vi bestämt.

Chips, dippa, ostkrokar och läsk.
Sedan kom farfar han hade köpt smågodis.
Han blev mäkta populär för det.

Sedan fick de vara uppe så länge de orkade.
Visst tyckte de att det var spännande att tvätta
sig i ett handfat ute på altanen.
Sedan fixade farfar tandborstningen i ett huj.
Han fick höra att pappa är minsann mycket mer noga.

Men farfar sa att nu har ni semester så nu ska ni må gott.
Sedan var det detta med sovningen alla ville sova med farmor,
för att hon snarkar inte lika hårt.

Det blev de två yngsta som fick sova med farmor. Men hon fick ligga i mitten för fyra åringen blev lite
tjurig och ville sova ytterst.

Alla somnade efter elva, men mitt i natten ramlade fyraåringen i golvet.
Han bara stod yrvaken och fattade inte vad som hände.
Farmor lyfte upp honom i sängen, han la ner huvudet på kudden och sov på stört.

Farmor hade svårt att röra sig dan efter, hon hade legat trångt och inte kunnat bre ut sig som hon brukar.
Men vi körde morgongympa vid åtta när vi vaknat. Så nu springer farmor runt som vanligt igen.

På dagen ville barna bada och det var iskallt i vattnet.
Men det gjorde inget alls.

Pannkakor med jordgubbar och vispad grädde smakade bra efter det.

Nu har mina älskade barnbarn åkt hem, det blev så tyst och jag känner ett litet sting av saknad.




Fri vers (Fri form) av Ezmeralda VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-07 14:28



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
Oh, det finns inget,
som tystnaden, som
kan skrika i en så
hårt, som ljuden efter
efter dem, som inte
längre är kvar...
Tomhetens ljud
skriker värst!
Fint berättat
av Dig!
2010-07-13
  > Nästa text
< Föregående

Ezmeralda
Ezmeralda VIP