Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I overklighetens verklighet

Jag är omgiven av murar från alla håll, känner ett orons rus
och ser just nu inget framtids ljus
det är som ondskan ler mot mig
i en overklighetskänsla jag ropar och ber till Dig

inget är längre som förr
stängd är glädjens dörr
bakom den är jag isolerad i en fasansfull situation
men trots allt finns där den lilla strimman av hopp samt tron

på att något gott ska hända, att jag ska bli undsatt
från detta hemska, som gör mig så trött och matt
jag vill ut och känna lycka och få en ljusare livssyn
kravla mig upp ur den bottenlösa dyn

jag är instängd, fastlåst och förskräckt
och jag vill bli väckt
ur det som känns som en ångestfylld dröm som tär
men jag vet ändå att detta är en verklighetens börda som jag bär

hjälp mig ut
så att allt blir som förut
så att mirakel sker och ljuset kommer tillbaka
och att jag åter livsglädjen får smaka




© Ted Örnberg 2010
Foto:www.fotoakuten.se




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 413 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-07-09 17:27



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Grattis till placeringen om än försenat!
2010-07-18

  Suzy med punkterna
Smärtsamt
2010-07-14

  Maria T
Jag upplever att du bär din smärta
med värdighet och det är stort
2010-07-11

  Miss Mod
Gripande längtan upp ur dyn.
2010-07-10

  arja savela
Det smärtar att läsa Din text om en livssituation som är mycket nära min egen. Vi stöttar varandra min vän! Kram Arja
2010-07-10

  anits VIP
Mycket starka och berörande rader
skriver du här, jag förstår din oro
din tro är stark, det är mycket bra
för Han ser, Han hör och Han hjälper
oss alla, som ber och tror på Hans
ord
2010-07-10

  Redeemer
Det gör lite ont att läsa sånt här. Bra och berörande!

Jag påminns mycket om min egen senaste text här på poeter, "Gravsten".
2010-07-09

  aol
så smärtsam livspoesi som strömmar ur ett ärligt diktarjag, så beröande
2010-07-09

  Bibbi VIP
Bevingade ord av Ylva Eggehorn


Vändpunkten


"om du är din förtvivlan
trogen...så...möter han dig..

...bli kvar i frågan, den djupaste man
kan
brottas med...det finns ett svar, som
bara Han har...och Han vill komma till
tals med dig...Han söker
alltid...detta!
Och bara Hans svar gör...att vi kan
komma till..vändpunkten!"

Massor av applåder för en starkt berörande beskrivning.
2010-07-09
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP