Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i din nacke. världen.




hur och vem och vad.

karusellmantel över
insmord rygg


kanske var jag bara
en tusendels millimeter
från sanningen.


jag söker ännu
svar över moln och
i din nacke.

här är slutstationen
på andra sidan ligger världen.

jag undrar ännu vem som
envist stampar dessa
vägar leriga.

i drömmen faller vi,
inte hårt bara trasigt.

du har skrivit dina
texter över min vita
kropp.

vi är ännu inte skapta
vi är bara ord och syner
ur någons dröm.


din kyla och din värme
andas mig.

men varför ekar världen
så äkta?






Fri vers (Fri form) av Svartsilver
Läst 394 gånger och applåderad av 25 personer
Publicerad 2010-07-14 08:58



Bookmark and Share


  blaite
Du får vara ego för denna var maestrokanon
2010-07-26

  Pah
väldigt fascinerande text. du i ett nötskal på något sätt. alltså som författare. älskar början och smeks av mystiken i slutet. har saknat dina texter på detta sätt.
2010-07-22

    ej medlem längre
intressant text. du har ett eget
språk som är djärvt och lent. kram
2010-07-21

  Ola Rydberg
Snyggt gillade slutet
2010-07-14

  Anders Perols
Skickligt diktat med mystik lindad kring raderna.
2010-07-14

  Tobias Nilzon
Oh, den här gillar jag! bär med mig den genom dagen och funderar. och titeln är ju bara så rätt och briljant.
2010-07-14

    Melona
tycker mycket om rubriken och texten med, för den delen. du får mig att fundera, här och var känns den lite klurig. som alltid tolkar jag den efter mina premisser och ögon. den blir dubbeltydig, då jag först läser att i nacken är världen, för att sedan läsa det som att världen ligger på andra sidan. nåja, det finns ju som sagt flera dimensioner så jag ska inte fastna där. jag tycker väldigt mycket om:

"du har skrivit dina
texter över min vita
kropp.

vi är ännu inte skapta
vi är bara ord och syner
ur någons dröm."
2010-07-14
  > Nästa text
< Föregående

Svartsilver
Svartsilver