Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 
En novell jag skrev på svenskan i skolan


Flickan på bryggan

”Den vackra flickan sitter på bryggan igen, med fötterna i vattnet. Hennes mörka hår och den röda klänningen fladdrar i vinden och de svart skorna ligger slängda bakom henne. Hon är så vacker.” Marco står där återigen och betraktar henne ifrån parkeringen. Han har stått där så många gånger att han tappat räkningen. Och helt plötsligt vänder hon på huvudet och tittar rakt mot honom.
”Nu står han där igen. Med sitt korta blonda hår och välsittande kläder. Om jag ändå vågade prata med honom. Jag vill så gärna vara honom nära och lära känna honom. Kanske skulle jag vinka?”
”Ramona från Turkiet. Ser ut som att hon kommit från en vind i solnedgången. Jag önskar att jag var henne nära och kunde känna dofterna ur hennes hår. Se in i djupet av hennes mörka ögon.” Ramona sitter ofta nere på bryggan för att fundera. Nu på senaste tiden har hon suttit där allt oftare, bara för få betrakta Marco. Men hon vågar ju inte prata med honom. Hennes telefon ringer.
”Nu pratar hon i mobilen, hon skrattar. Undrar vem det är hon pratar med? Tänk om jag hade hennes numer och kunde prata med henne. Skulle hon vara glad när jag ringer och skratta då? Skulle jag då våga säga att jag älskar henne?”
-Snyggingen står där och tittar på mig igen.
(paus)
-Nej, jag är inte kär! Säger Ramona och skrattar. ”Eller är jag det? Han ser ju faktiskt väldigt bra ut. Men jag har ju inte pratat med honom.”
-Va? Vad sa du?
(paus)
-Okej. Vi ses. Hej då.
”Nu lade hon på. Undrar vad hon ska göra nu? Hon reser sig, hon ska nog gå hem nu. Undrar om hon kommer tillbaka imorgon. Om jag ändå vågade prata med henne.”
”Kom tillbaka imorgon! Snälla. Jag vill så gärna se dig igen. Varför vågar jag inte prata med honom?”
Nästa dag sitter Ramona som vanligt på bryggan, men ingen Marco. Hon som bestämt sig för att prata med honom.
”Han måste komma! Så att jag kan berätta att jag ska flytta. Att jag gillar honom. Att jag vill att han ska följa med. Var är han?” Ramona sitter där lika länge som hon brukar, men ingen Marco. Hon saknar honom väldigt mycket, även fast hon inte känner honom.
Ytterligare en dag kommer och går, men ingen Marco. ”Varför kom du inte idag? Jag kommer ju inte att var här imorgon, för jag ska packa och flytta.”
Nästa dag är Marco där. Han har bestämt sig för att prata med henne, så han går ner och sätter sig på bryggan och väntar. Och väntar, men ingen Ramona.
”Var är hon? Hon borde ha varit här nu. Men hon kanske kommer imorgon. Jag hoppas på det.”
Marco går hem och ytterligare tre dagar kommer och går, utan att han har sett en skymt av sin drömflicka.
Det börjar bli kallare dagar, så han väntar på strandens restaurang. Där kommer en servitris fram till honom och säger,
-Jag har sett dig vid stranden. Du väntar på Ramona va?
-Ja! Det gör jag. Vet du var hon är?
-Hon tyckte väldigt mycket om dig ska du veta. Men hon fick ett nytt bättre jobb i en annan stad. Så hon har flyttat.
”Nej!”
-Hon skulle berätta det, hon ville att du också skulle följa med.
-Okej, tack. Jag tror jag ska gå nu.
Han såg aldrig flickan igen, flickan med det mörka håret som fladdrar i vinden.
Övriga genrer av Mikaela<3
Läst 366 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-15 13:08Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mikaela<3
Mikaela<3