Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Not, ett slut

- Kom nu! Not måste ut, ropade Caroline genom hallen till Amanda.
- Jag hinner inte, du får gå själv.
Caroline tar Not, går ut ur lägenheten och smäller igen dörren. Amanda och Caroline har bott tillsammans i flera år och Not har dem haft i ett enda år. I början så verkade det som en bra idé att skaffa hund, men nu har dem börjat bråka väldigt mycket om småsaker, speciellt om Not.
Några timmar senare när dem sitter i vardagsrummet framför tvn för att äta middag som vanligt.
- Hyran är inte betalad och det är din tur, sa Amanda.
- Jag vet, jag flyttar ut i helgen och tar Not med mig.
- Va?! När hade du tänkt berätta det för mig? Skulle jag ha kommit hem till en tom lägenhet från mina föräldrar och inte fattat någonting?
- Jag tänkte faktiskt skriva en lapp. Men hade du varit lite trevligare kanske jag hade berättat det tidigare, skrek Caroline och reste sig.
- Moget att gå mitt i en d... PANG!
Caroline hade gått in i sitt rum och smält igen dörren.
När Caroline vaknade nästa morgon märkte hon att Amanda hade åkte några dagar tidigare till sina föräldrar. Så Caroline tog Not med sig när hon var och hämtade lite kartonger, innan hon började att packa.
På lördag eftermiddag lämnar Caroline lägenheten för sista gången. Hennes rum är tomt och alla hennes saker står nu i hennes nya lägenhet.
Det har gått ett par månader, när telefon ringer i ringer hemma hos Amanda i lägenheten. Det enda som hörs i telefonen är snyftningar, hon antar att det är en busringning och lägger på. Några minuter senare ringer det igen och när Amanda lyft telefonen till örat hör hon,
- Han är död! Not är död!
Det var Caroline som ringde, Amanda blev först helt ställd och fattade ingenting.
- Vi måste begrava honom!
- Va?! Menar du allvar?
- Ja, är du döv eller? Not är död!
Några dagar senare återförenas Amanda och Caroline när dem tillsammans ska begrava Not. Efter begravningen åker dem till lägenheten som Amanda och Caroline delade fram till några månader sedan. Lägenheten är nu full med kartonger, för Amanda har inte råd att bo kvar ensam, hon ska flytta.
Dem tar en fika och sörjer tillsammans. Sedan när Caroline går hem skiljs dem åt som vänner, men dem ses inte så ofta i framtiden. Dem glömmer aldrig tiden som dem har spenderat tillsammans, även om slutet var olyckligt. Dem glömmer heller aldrig Not.
Man glömmer aldrig ett slut..




Prosa (Novell) av Mikaela<3
Läst 319 gånger
Publicerad 2010-07-15 13:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mikaela<3
Mikaela<3