Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Anorexia nervosa II




Spegel spegel på väggen där
säg vem som är tjockast här


Så vitt jag kan se finns det bara en person i spegeln
så jag antar att det är jag

kom med dina stora kläder
kom med allt som kan dölja mig

örhängen, stora halsband
allt som kan dra uppmärksamheten från det som verkligen är
där
jag
min sjukdom
min förbannelse


något jag inte riktigt är bekväm med
en sill instoppad i en för tjock förpackning
det finns för mycket rum i den här kroppen för mig
mycket mer plats än jag verkligen behöver

Jag trodde det var bra
årets skämt
jag tycker om svälten
vad är egentligen fel med det

jag hatar Ana
jag önskar att det vore frivilligt
men jag tänker ändå inte ta tillbaka mina inbjudningar till firandet
att jag är frisk
som missbrukade dyrkar jag sånna lögner

jag känner återigen hjärtats alla slag
återigen yrseln
återigen den växande hungern som snart kommer att bli
en överflödig känsla
som kroppen alldeles snart
återigen
kommer glömma bort någonsin fanns

och jag kommer att glömma
hur hemskt det är att sitta vid ett bord och låtsas äta
allas blickar när jag tappat 10 kilo till (eller varför inte 20)
medan jag skiner av stoltheten
medan Ana klappar mig duktigt på axeln

utanförskapet
kärleken till spegeln
det är min nya hemort
spegeln
love hurts
true story
spegeln är min värsta mardröm
min förbannelse

sådär en 20 kilo till
sedan kan vi börja disskutera
hälsa






Fri vers av Citrusblomma
Läst 209 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-17 13:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Citrusblomma
Citrusblomma