Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankar tysta som natten

Rosors blad,
havets vindar,
musikens underbara toner får mig att flyga iväg,
till ett land långt här ifrån.

Tankar, tysta som natten
ligger här och tänker.
Tänker på det som var,
det som är
och det som skall komma.

Det kommer alltid en morgondag,
även om allt känns hopplöst.

Utanför i natten,
en ensam vandrares planlösa steg
ekar när han går på asfalt.
Han visslar en sorgsen melodi,
undra vilka sorger som tynger hans hjärta?

Solen som stiger i soluppgången,
vacker, precis som du.
Du ligger här bredvid mig, som du alltid gjort.

Men hur ser framtiden egentligen ut?
Det vet ingen,
det kan ingen svara på.
Det är ett mysterium,
höjt i dimma.

Jag blickar ut mot havet,
dimman rullar sakta in från havet,
men för övrigt verkar det som om det ska bli fint väder.

Jag kan inte säga hur morgon dagen blir, jag kan bara gissa hur
dagen idag blir,
och jag tror att den blir vacker...




Fri vers av Bellia
Läst 304 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2010-07-18 13:23



Bookmark and Share


  Anna*
Härligt! Det är en sällsam känsla att sitta på en strand en tidig morgon i lugnet och låta tankarna vandra. I tysthet smeka över land och hav ... fint skrivet! Jag tror också att det blir en fin dag.
2010-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Bellia
Bellia