Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
juli 2010 Gould spelar Beethovens Eroica-variationer


Framifrån och bak - de 9:e tigrarna

De ser upp i varandras ansikten. Väntar på guld.
Spunna trådar löper framifrån och bak.

Bakbenens styrka möter den välformade baken
i en virvel av åtta himlar.

Det är dansens paradox - den som rör sig mest är stilla -
dansens nav är stormens öga.

På väggen ligger hennes tänder -
var skulle de annars vara?




Fri vers (Fri form) av näver de anima
Läst 164 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-07-19 20:43



Bookmark and Share


  TrollTörnTrappan VIP
Den här tycks mig snarare som 8:e katten. Fast det kanske bara visar var bakbenen tar avstamp ifrån -

eller så är 9:an navet inuti det åttafaldiga hjulet eller nåt.

Engagerar hursomhelst såväl huvud som de sinnliga delarna!
2010-07-19
  > Nästa text
< Föregående

näver de anima