Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

till honom som är musik som är du


I
din musik
gyllne böjliga stålpilar
tränger igenom min hud
fyller min kropp

det är ingen musik för barn
tänker jag
men barnen lyssnar stilla koncentrerade

vi blinkar mot varann
hör ihop

II

skivspelaren fylls med löv
hur många jag än plockar bort

skivarmen bruten
i flera delar
jag trycker försiktigt ner tonhuvudet i spåren
håller kvar med handen

andas

III

....




Fri vers av rebecca d
Läst 506 gånger
Publicerad 2005-11-18 19:13



Bookmark and Share


  Per Rydberg
En underbar metafor upplever jag i din text: Musiken som ett uttryck för det andliga flödet, ja till och med för Gud själv. Musiken som består även om uttrycket - skivspelaren - förstörs, då kommer vi att finna fram nya, vi vet inte vilka som i din III ... Ja, det är min tolkning förstås; Jag blir sååå
glad av din text!!
2005-11-19

  Propella
En underbar text med så många dimensioner.

"skivspelaren fylls med löv
hur många jag än plockar bort

skivarmen bruten
i flera delar"

Jag ser också skivspelaren som en metafor för något annat - något som finns inom dig.
Berusande poesi!
2005-11-18

    Bodil Sandberg
Mycket poetiskt - det pirrar i kroppen ....
2005-11-18
  > Nästa text
< Föregående

rebecca d
rebecca d