Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hjältemod i det tysta


Tysta upprorsmän

Under ytan kan vi skingra orättvisorna
Föra befälet över krossade drömmar
Prata om revolution
Förbanna alla felbeslut
Vi kan till och med påverka omvärlden

Bakom stängda dörrar skriker vi oss hesa
Fyller våra sinnen med mod
Peppar varandra till underverk
Vi blir ståndaktiga och upprorsmän
Knyter nävarna

Mitt bland alla hycklare
De som rider på höga hästar
Ler vi snett och knyter händerna i fickorna
Sakta försvinner vi
Tynar bort i mängden av skit
Förvillar oss bland alla fina ord och gester

För det är när vi kommer hem
Som vi vågar att förändra världen




Fri vers av Alexander Jensen
Läst 373 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-07-22 22:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Alexander Jensen
Alexander Jensen