Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förvandlingen som för oss hit och den långa resan till slutet. Livet är svårt att fylla med något vettigt och otroligt svårt att förstå. För det finns så många fler som ska leva samtidigt.


Storheten i det ingen förstår

Dropparna längs fönstret glider ner från rutan
Ner till en grumlig värld
I drömmen följer vi vinden genom allén till björkarna i skogen
försöker fånga den
Lyssna på viskningarna!
Håret virvlar i vinden och smeker min hud
Sakta lyfter vi
från sängen ut genom fönstret
Dina tårar
rinner sakta ner från kinden
färgar dig röd

Vi sluter våra ögon
Vår grumliga värld
dånar och blixtrar under oss
Kriget fortsätter
varje sekund och varje timma av dagen
Dagar och år
blir århundraden
Det tröstlösa blir historia

Sakta färdas vi genom atmosfären
Stjärnorna gnistrar och brinner
Vi passerar Svarta hål och planeter
Kramar hårt om,
Något vi har lånat
Något vi har stulit
Något fint
som förgyller det lilla vi har kvar
Av något alldeles för stort
Som ingen förstår sig på

Men som alltid är bättre hos någon annan




Fri vers av Alexander Jensen
Läst 444 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-02-04 17:22



Bookmark and Share


  Erik.J
Tänkvärda ord.
2011-02-27
  > Nästa text
< Föregående

Alexander Jensen
Alexander Jensen