Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

händer som aldrig fick sluta att vinka avsked




i fönsterkarmen finns märkena av mig
små små märken av barnahänder

händer som aldrig fick sluta vinka avsked
just när man lärt känna lite, känna lite band
avskeden avbytte varandra men alltid samma onda
gråten som aldrig tog slut var trofast emot mig

viskade ditt namn jag aldrig visste, egentligen
längtan o sorgen gav inget avsked nånsin
en bomullstuss med parfym som doftade dig
om jag hade tur till nästa gång du kom

tapeten med de blå blommorna var min klagomur
den som mitt rum var tapetserad med
blå glada små blommor som nästan log emot mig

nångång emellanåt

kanske den dagen du skulle komma
men på kvällarna då grät de med mig
en tyst gråt på tapeters vis där min gråt instämde
aldrig fick jag veta varför jag skulle vinka

bara att




Fri vers av sunnanvind
Läst 375 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2010-07-25 20:15



Bookmark and Share


  walborg
Alltför mycket övergivenhet, som ändå inte vände längtan till brustenhet.
2010-10-03

  Eaglemountains VIP
Mycket berörande att läsa .....
2010-07-31

  Suzy med punkterna
Starkt och känslosamt.
2010-07-26

  Yrre VIP
Mycket berörande!
2010-07-25

  anits VIP
Så berörande och sorgligt, det gör
ont att läsa, men en del är mycket
igenkännande
2010-07-25

    JJ VIP
En sorglig barna längtan känns det som... barn borde aldrig behöva vinka ädjö... Fin dikt! Mvh. JJ.
2010-07-25

  Kristina Wallbing
Stark dikt!

"tapeten med de blå blommorna var min klagomur"

tror att många kan känna igen sig där... och överhuvudtaget i din mycket välskrivna dikt om det vemod som kan slå rot i ett barn.
2010-07-25

  Bibbi VIP
Starkt berörande.
2010-07-25
  > Nästa text
< Föregående

sunnanvind