Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Egen bild


Stillheten och allt det vackra


Sjön ligger blank ikväll
Tanken på dig speglar mitt inre
Sjöns lugna rörelser ger mig eftertanke
Drar koftan tätare runt min kropp

Någonstans hörs skratt
Jag skönjer en båt långt där ute
Lite längre ut dragspelsmusik och sång

Sjöfåglarna en bit bort guppar lugnt på vattnet
Fiskar vakar lite här och där

Ser ut över min udde
Där nästan lyser det höga gräset i kvällens solljus
Älskar min tillvaro här
Stillheten och allt det vackra





Fri vers av sunnanvind
Läst 646 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2015-07-24 13:25



Bookmark and Share


  Micael Axelsson
Känner hur jag plötsligt andas ut, och andas in den friskt renande luften med dess dofter - genast något mindre stressfylld.

Oerhört rofylld känsla vilar i denna text, vilken du förstärker genom din bild.
2016-01-21

  Heikki Hellman
Kärlek och naturens skönhet i samma text ligger jämsides i balans.
2015-08-25

  Lars Hedlin
Så fint :)
2015-07-26

  Bo Himmelsbåge
Fantastiskt fint foto, som mycket väl sammanfattar känslan i dikten!

Härligt rogivande dikt om en udde o ett lugnt vatten som jag ofta drömmer om när jag söker ro...
Känns väldigt skönt att denna rogivande plats finns i verkligheten också...
2015-07-25

  Bibbi VIP
Grattis till placeringen!
2015-07-25

  Sommarina VIP
Så vackert. Fin känsla njutning av underbar sommar
2015-07-25

  anits VIP
Så fint skaldat om en plats att få samla
energi på!
2015-07-25

  walborg
Sagolikt skönt att läsa
2015-07-24

    JJ VIP
Väldigt vackert både ur ett mänskligt och ett rent naturligt avseende!
Det rycker i en fiskares arm när fisk vakar, det går en rysning av välbehag inför en spegelblank yta för den som ständigt söker frid, hjärtat slår ett extra varmt slag för den fåfänge som din spegelbild bär. Fin dikt! Mvh. JJ.
2015-07-24

  Änglaögon
Underbart ställe att få samla kraft och energi på.
2015-07-24
  > Nästa text
< Föregående

sunnanvind