Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

denna underliga sjukdom att klassificera, namnge och tjafsa om godtyckligheter...

(galer  är trutar på öarna i väster)




Tärna, mås, håll truten

 

Se där dyker tärnan
skrattar måsen
på skorsten sitter galera

hökögda på allt avfall

de lärda
insnärjda
i behovet
att namnge
ordna
artbestämma

i tron att namn
ger makt
över livet

glor i sina böcker
var det en tretåig
var det en silltrut
var det en Mozart?


det var plymerad frihet
vindstörtare
sillfångarraket
termiksvävare

skräntärna
gråtrut
arktisk tärna
chokladhövdat skratt i vinden

kalla dem 
vad vi vill
kalla på dem
de ställer sig
kallsinninga
till våra oljud
men är vackra
i och för  sig själva

och i vinden
blåser godtyckliga
namnen hastigt bort
vad gör det
vem det var
och vad det hette
axeln har sin
fågelblaffa

höghöjdsmissil
håll truten
det var en sillaskit

 




Fri vers (Fri form) av Björn Donobauer
Läst 826 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-27 04:35



Bookmark and Share


  walborg
Roligt av en surgubbe som fått fågelskit på sig.
2010-08-02

  Anna*
Skrattar gott :-) Tack!
2010-08-01

  rebecca d VIP
:-)

ja, det är väl gott att man har dem i fickan, bara man vet vad de heter...hur kommer det sig att man tror det?
Å andra sidan skulle vi (A) namnge...??
är det det som sitter i ?
2010-07-27

  Lavinia Röd
Hahahaha, helt underbart! Ibland undrar man vad vi mänskor gör. Själv så tllhör jag precis den kategorin när det kommer till fåglar, djur och växter. Å en chokladhövdat skratt i vinden skulle jag bli innerligt glad för denna tidiga morgon då jag är tvungen att ta mig in till staden som jag tycker mindre om. Tack för ett skratt som säkerligen kommer att påverka hela min dag! Applåd!
2010-07-27
  > Nästa text
< Föregående

Björn Donobauer
Björn Donobauer