Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Bara en liten liknelse om hur det kan kännas ibland när alla partier sviker.


Partisystemet är som en grå, svettig, stickad kofta som man inte vill ha

"Mamma, jag fryser så!"
"Lilla gumman, kom här så ska du få en tröja av mamma". Flickan följer sin mamma in i sovrummet där garderoben står. När mamman öppnar dörren sipprar en doft av svett ut och letar sig in genom flickans näsborre. I garderoben hänger det ett par gråa, stickade koftor. Först ser de ganska olika ut, men ju mer man studerar dem desto mer lika varandra verkar de.
"Men mamma, de luktar ju svett!"
"Jag vet lilla gumman, men så är det här i livet. Du får helt enkelt ta den du tycker luktar minst svett. Det är lite jobbigt i början, men efter ett tag ska du se att du vänjer dig. Jag har slutat att känna svettlukten från min tröja för längesedan."




Prosa av Philosophum
Läst 413 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-27 23:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Philosophum
Philosophum