Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havsstrandens ro

Solen värmer huden
sand i mina skor
kärleken till stranden
där vid havet bor

Strandens alla snäckor
ligger där på rad
speglar sig i vattnet
likt konvaljens blad

Måsarna de svävar
ner från himlens vy
då morgonen vaknar
tätt vid solens sky

Händerna som gräver
bygger strandens slott
barnens ystra leklust
där havet skimrar blått

En spillra från ett vrak
gungar vid en strand
när vinden för vågen
så stilla in mot land

Långt bort i horisonten
ett segel som är grönt
på stranden där jag står
ett ögonblick så skönt

Musiken spelar rofyllt
från snäckornas rum
i sjunde vågen virvlar
vitt och härligt skum

Vid havsvindens närhet
där vill jag gärna bo
en liten stund i stillhet
här vid strandens ro

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 877 gånger och applåderad av 21 personer
Utvald text
Publicerad 2010-07-29 11:28



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Läser och njuter!
2015-07-20

  Densen VIP
Där vill jag också befinna mej:)
2013-04-15

  Helena C.W.
Vilken otrolig känsla för dikter du har. Applåd!
2013-02-27

  agneta pichler
underbart..

2013-01-20

  Julianna Strandberg VIP
Vilken bild!
Sparar...
2010-09-28

    sajo
Får mig att längta till stranden vid Orbaden i Hälsingland och till Teneriffas solvarma strand. Gillar verkligen denna text.
2010-07-29

  Katinka VIP
Vackert diktat. Gillar speciellt vers 2 och 4 för fina poetiska bilder.
2010-07-29

  Mr Lindemann VIP
I ögonblicket av åtrå, nådde
oceanen vattnet av en regndroppe
i förening kom det överrens
att
Vågen gör havet
2010-07-29

  lodjuret/seglare VIP
Bokmärker vid närmare eftertanke
2010-07-29

  lodjuret/seglare VIP
ny text till nationalsång?
Hellre denna än Lundell...
Du skriver om en trygghet
och en ro, vilken rinner i ditt blod
och skvallrar om stor glädje till livet
fem roda rosor förtjänar texten
2010-07-29

  anits VIP
Mycket vackert
2010-07-29

  Bodil Sandberg
En vackraste visa så underbart stämningsfullt!
rosor och applåder och en rungande extra för andra versen som är bedårande

Strandens alla snäckor
ligger där på rad
speglar sig i vattnet
likt konvaljens blad
2010-07-29

  mare VIP
Mycket fin....sparar..
2010-07-29
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO