Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
verklighetspauser och tafatta flyktförsök tillfällig semester


Desperata önskningar då allt annat tycks gå åt skogen

Jag vill leva i en värld
Där alla kvinnor alltid sover i maskara
och vaknar med perfekt hår varje morgon
Underbart lyckliga i sina dåvarande fasta förhållanden
eller fullkomligt tillfreds med sin ännu oupptäckta ensamhet

Jag vill leva i en värld
Där alla hjältemodiga män alltid är supersnygga
och alla ’bad guys’ alltid överviktiga spån
Så att det blir riktigt lätt att urskilja
vem man ska välja att lita på
och vem man ska be dra åt skogen
Innan det är för sent

Jag vill leva i en värld
Där alla följer manus
och alltid säger de exakt rätta sakerna
vid de exakt rätta tillfällena
Där det redan på förhand är självklart och givet
vad som komma skall
och alla gör precis exakt så
som det förväntas av dem

Jag vill leva i en värld
Likt den de så ofta och troget
visar på tv och film

Jag vill leva i en värld
Där jag vet var jag hör hemma
Och där jag vet
vad som förväntas av mig

Jag vill leva i en värld
som är mindre komplicerad
än denna




Fri vers av Knasboll
Läst 327 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-07-31 01:05



Bookmark and Share


  åkeojag
Ah, precis min tanke. Varför är det inte så? Varför? Förstår inte.
2010-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Knasboll