Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Varginnan...


La louve

Elle y est
en prenant soin
de ses petits louveteaux
quand le loup
est à la chasse
avec la meute

Le loup
est un animal
prudent
magnifique
beau
qui vit en meutes

L'homme n'a peur
du loup
du rien
mais en se profitant
du mythe
et le loup maudit
s'offre de cela...
----------------------
Hon är här
vàrdande
sina smà vargungar
när vargen
är pà jakt
med flocken

Vargen
är ett djur
försiktigt
magnifik
vacker
som lever i flock

Människan är ej rädd
för vargen
för ingenting
men profiterande
av myten
och den bortstötta vargen
lider av detta...




Fri vers (Fri form) av Maria Thunholm
Läst 244 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-07-31 11:56



Bookmark and Share


  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
un très beau poème pour la louve que j´aime beaucoup
2010-07-31
  > Nästa text
< Föregående

Maria Thunholm
Maria Thunholm