Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En hög känsla var det att få se Emma Gren slå personligt rekord två gånger i rad!!




DjupHopp (Sällsam Sport # 07)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Låghopp eller djuphopp som grenen också kallas, går ut på att hoppa så lågt ner som möjligt, men samtidigt behålla farten framåt. I motsats till höjdhopp hoppar man neråt, i en båge som i bästa fall går under markytan. Hopparna får naturligtvis icke krypa på armbågar och knän. Hela kroppen måste sväva i ett enda skutt under ribban. Således finns en liten grop utgrävd inunder. För att få hoppet godkänt får man ej fastna i gropen, utan måste omedelbart upp på andra sidan. Varken vatten eller dykning i annan vätska är tillåtet. Världsrekordet ligger hittills på -19 cm. Den höjden togs i ofrivilliga EM 2010 av Emma Grund. När den smala, svenska mullvaden efter en särdeles spänstig sekund åter dök upp på divanen, såg hon djupt chockad men ändå högst lycklig ut.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Övriga genrer (Essä/Recension) av TrollTörnTrappan VIP
Läst 384 gånger
Publicerad 2010-08-01 23:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

TrollTörnTrappan
TrollTörnTrappan VIP