Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om jag hade varit någon annan och du vore densamma


låg och tänkte
på dig
härom kvällen

du är en sån grymt bra
människa

om jag hade varit någon annan
och du
hade varit samma
som nu

kanske
kanske
det hade kunnat bli nåt

jag blickar ditåt
mot den parallella
verklighetens horisont

och ser något glittra
i mina ögon

men där borta
är det inte tårar
utan glädje

där blir jag aldrig sårad
i själen

och sårar aldrig dig

en dans på rosor
på gräset
som faktiskt är grönare

jag ser våra nakna kroppar
tätt intill varandra

jag känner hur du andas
i mitt vänstra
öra

mina båda armar
håller dig krampaktigt nära

tills jag nästan
tror på det själv

men någonting
tvingar oss att vakna
till våra skilda världar

där du är du
och jag
ingenting att ha

du har ju läst min journal
där det klart och tydligt står
att jag inte är pojkvänsmaterial

men i min fantasi
är du och jag ett vi

förenade i kärleken
själsliga orgasmer
av närheten

så som det skulle kunna vara
egentligen
om jag vore någon annan
och du vore densamma

en sista blick
slänger jag mot visionen
vi har en pic-nic
i dagens sista strålar
från solen

färsk frukt
fjärilar

och vi prövar varandras efternamn
med våra respektive förnamn

och vi älskar

jag kysser varenda hudcell
på din kropp

tills jag inser att det inte
var verkligt igen

ligger här ensam
i min säng

och du ligger väl i din
med din pojkvän
helt ovetandes om vår
gemensamma upplevelse i natt

i en fiktiv dimension
dit jag återvänder
så ofta jag kan

ensam

tillsammans
med

dig














Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-08-02 12:48



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP