Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MIN ENDA SEMESTER

 

I Skåneland i Malmö stad
vi satt vid Lilla Torg
sorl och värme, stämning hög
glädjen runt oss flög.
Nästa dag vägen bar
till Skanör och Falsterbo
till Trelleborg å Smygehuk
vi vinka med vit duk.
Rakt igenom Österlen
via Hammenhög till Simris
vi satt med kaffekopp i hand
i Simrishamn, ja i Simris' hamn.
Sedan fram till Kiviks by
vi köpte där en must så ny.
Sen fråga jag var Uffe bor
nån peka och sa på bergets topp jag tror.
Sedan vi kom till Blekinge land
till Karlshamns stad i buktens strand.
En liten stund vi stilla stod
sen vidare in i Smålands skog.
Där lade vi oss i stilla ro
i djupaste bo bland stenar och mo.
Mossan oss längtande bjuder
ligg ner, vindens röst i träden Ljuder.
Nästa morgon förden gick
till Kalmar, Öland på ett kick.
Färjestad å Mörbylånga
av vindkraftverk jag såg rätt många.
Från Ottenby till södra udden
vi cykla på, fick ont i kudden.
Kontemplation uppe i fyren
jag ser kossorna där nere på myren.
Har passerat Segerstad, 
genat över alvar, 
stannat till vid Resmo k:a 
för att bunkra andlig styrka.
Över bron till andra sidan
styrde kosan sen mot norr
Stensjö By sen ett dopp i Syrsan
det var allt sen hem till dyschan.


 I Skåneland i Malmö stad
vi satt vid Lilla Torg
sorl och värme,
stämning hög
glädjen runt oss flög.

Nästa dag vägen bar
till Skanör och Falsterbo
till Trelleborg å Smygehuk
vi vinka med vit duk.

Rakt igenom Österlen
via Hammenhög till Simris
vi satt med kaffekopp i hand
i Simrishamn, ja i Simris' hamn.

Sedan fram till Kiviks by
vi köpte där en must så ny.
Sen fråga jag var Uffe bor
nån peka och sa på bergets topp jag tror.

Sedan vi kom till Blekinge land
till Karlshamns stad i buktens strand.
En liten stund vi stilla stod
sen vidare in i Smålands skog.

Där lade vi oss i stilla ro
i djupaste bo bland stenar och mo.
Mossan oss längtande bjuder
ligg ner, vindens röst i träden Ljuder.

Nästa morgon färden gick
till Kalmar, Öland på ett kick.
Färjestad å Mörbylånga
av vindkraftverk jag såg rätt många.

Från Ottenby till södra udden
vi cykla på, fick ont i kudden.
Kontemplation uppe i fyren
jag ser kossorna där nere på myren.

Har passerat Segerstad, 
genat över alvar, 
stannat till vid Resmo k:a 
för att bunkra andlig styrka.

Över bron till andra sidan
styrde kosan sen mot norr
Stensjö By sen ett dopp i Syrsan
det var allt, sen hem till dyschan.

 




Bunden vers av Stefan Viljehammar
Läst 212 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-02 23:10



Bookmark and Share


  Suzy med punkterna
Du kan det här med resor;=)
2010-08-03

  mare VIP
Härligt läsning !
2010-08-02
  > Nästa text
< Föregående

Stefan Viljehammar
Stefan Viljehammar