Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

50 kronor rikare


hon tvättade sin mun
med tvål
och alkogel

hon mådde illa
försökte dölja
att hon grät

han låg
kvar på sängen
flåsande

plockade fram en femtiolapp
ur sin plånbok
och kallade henne
för 'en duktig flicka'

hon knäppte på sig
sin vita a-kupa
skrynklade ihop sedeln
i sin jeansficka

tvingade fram ett leende
och ett 'tack'

innan hon lämnade lägenheten
med resten av kläderna
i famnen
och en bubblande avsky i magen
tog hon upp sin mobil
och utbrast ett
'fan också'
när hon såg dom fyra siffrorna
i det övre högra hörnet

försenad till matten igen

men en femtiolapp
rikare...













Fri vers av Staffan Welroos VIP
Läst 261 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2010-08-04 13:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Staffan Welroos
Staffan Welroos VIP