Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattbussen

Kärv smak av Denivit och cigarettrök, tungan slickar aspirinrester längs tandraden. Det passar riktigt bra ihop med livet och väderleken, lite som mentholciggen jag fick av J igår, uppfriskande på en lagom ytlig sval & falsk nivå, markerande viss tillhörighet med de rentvättade och den synliga verkligheten. 

                                                        *

Drömmen var enerverande, präglad av nivåskillnader, väckte mig redan vid fyrasnåret. Jag satt i en grop på en sluttning, sårig. Du kom dit med en stor brun haka, snus eller brom?

Sen var vi nere på markplanet och du var ljusröd igen, satt och pratade med länsteaterkonsulenten om mina problem. Tog fram din vänsterhandsgitarr och strök min stråke över den, spelade ikapp med en gubbe. Jag var inte imponerad, billiga tricks. När du halkade efter gubben en nanosekund tog jag instrumentet ifrån dig och slutförde solot med en axelryckning.

Funderade lite på vad gästerna tyckte. Huset där vi satt var liksom både fasad och insida, och fullt av släktingar. En liten jordgubbssäng omgiven av torra löv, skulle vi sova där? Var fanns värmen? Var allt sant?

                                                          *

Nästa buss. Det luktar salami och jag blir lite sugen. Funderar på om jag skulle tatuera en sjöhäst i svanken, det skulle nog vara vackert. Men jag är rädd för att nålarna skulle gå rakt igenom till andra sidan och skapa bläckplumpar, blåa hattar och pyramider.

 




Prosa av Nanna X
Läst 373 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2010-08-10 10:37



Bookmark and Share


    Dado_
tät, laddad prosa. bra flyt. om du skrvit en novell eller liknande vill jag gärna läsa. Mvh, dado
2010-09-05

  Catharina Edin VIP
Vilken härlig läsning. Gillar särskilt den lilla undringen på slutet, huruvida tatueringsnålarna kan gå rakt igenom eller ej.
2010-08-10

  Gunnar Odhner
Nattbussen verkar köra på gränsen mellan vakenhet och dröm. Intressant med olika oförmedlade skikt av medvetandet/verkligheten.
2010-08-10

  Lavinia Röd
Intressant som vanligt. Min fantasi flyger kors och tvärs medan jag läser.
2010-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X