Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En dikt som kom upp som en bearbetning av att sitta väntandes på tunnelbanan i Stockholm , en av de första vardagarna....


Livets perrong

Livets perrong
Vissa går och vankar
Andra går i tröstlösa tankar
Livet på den gråa vardagens perrong
Vi är satta här för att begrunda
Det vi ser , det som sker
Men vågar inte se varandras uppgivenhet i ögonen
Detta om något skrämmer oss
Så vi hoppar på första bästa tåg
Hoppas att resan bort från nuet ska göra målet mer uthärdligt
För att ha ett mål tycks vara på allas agenda
Inte stanna upp fundera, ja kanske t.o.m. vända
Vända blicken upp och se på oss själva och varann
Vad hände med glädjen verkar som den rann bort och försvann
Nu sitter jag här på perrongen och vill inte fara
För det jag ser är en sorglig skara
Vi tillsammans, fast, på denna livets perrong
Väntandes på ett mål som känns relevant nog för att få stanna
och se att det inte är målet som väcker våran lust igen
Våra möten på perrongen skulle kunna fylla ett helt liv
Alla dessa liv som lämnat perrongen och dörrarna stängts
Alla dessa öden som inte får klämmas ihjäl
Detta säkerhetsavstånd till varandra, på säkert avstånd begrunda, inte fastna
Jag sitter på den fuktiga bänken och begrundar, de vilsna , vackra , rädda , trötta och uppgivna livsöden som undrar när deras egentliga resa ska börja ...




Fri vers av kimaira
Läst 345 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2010-08-10 13:31



Bookmark and Share


  stella
En närvaro i denna som tilltalar, ja även dessa tankar är av vikt...
2010-08-14

  Mr Lindemann VIP
bejaka endast livets givna normer. Sänd iväg en blick som är SÅ positiv förmedlad från ditt hjärtas varma djup att ingen då kan motstå dess effekt i poetyens perrong och ytterhölje finns det så
mer att ta till sig än det som vi kan bli varse om
vilket du här förmedlar
2010-08-10
  > Nästa text
< Föregående

kimaira
kimaira