Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag fick tillbaka tre versioner av mig

Du bar mig när vi möttes på torget
Lämnade tillbaka mig till mig själv
Tre versioner av mig rättare sagt

Du bar mig försiktigt
du försökte att inte snubbla
symbolistk det med
du ville vara försiktig med mig
jag vet att du försökte

När vi bytte
tre versioner av mig mot
ditt hems nycklar
ilade det korta ögonblicket
av tomhet på torget

Det var en kyla där
som gjorde att du
och jag snabbt sa farväl
och vände ryggen

Du med ovanligt bestämda steg
Jag med mig själv som ett foster i mina armar
Nu var det min tur att bära med mig det
dybara Jag
i tre versioner

Jag var nyfiken på hur jag såg ut
gled in på ett café , med en spänning i bröstet
Inne i det vita kuvertet visste jag
att jag låg blottad
Du hade skapat tre versioner av mig
samma motiv
samma person
det var jag

och som
det ögonblicket hade fångat vem jag var
Det slog mig med häpnad
hur du hade fångat mig
alla tre versioner talade sitt tydliga språk

Jag hade varit arg
frustrerad
Nu var jag sårbar
utmattad
efter kampen med mig själv
mitt intellekt
fick vila
mot din matta
fick jag se
vem jag så länge hade varit


Du lämnade tillbaka tre versioner av mig innan du gick

Jag kommer aldrig glömma dessa

Symboler för mig att se mig själv igen
jag kan välja version
men insåg att motivet
alltid kommer vara det samma

Jag

Tack




Fri vers av kimaira
Läst 308 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-03-23 09:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

kimaira
kimaira