Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nåden löser bördans tyngd

Har Du bekymmer
som rymmer
så mycket grubbel i Dina sinnen
och som blockerar alla goda minnen

be då vår Fader om råd
och be att Du får ta de av Hans stora nåd
då ska Du se, att oavsett hur tunga bekymren sig ter
så hjälper Dig Skaparen – som hela tiden hör och ser

allt från största till minsta problem som besvärar
får Du hjälp med om Du bara tror - och ärar
Din Fader, för han kan lösa många problem, stora som små
många eller få

I sin outgrundliga nåd så hjälper Han till om man bara tror
och lika viktigt är att tro på kärleken, för det miraklet i Honom bor
eftersom han skapat allt genom kärlek, och älskar varje individ
så är han fylld av kärlek och nåd, i evig tid

”Se Guds nåd den är ny, varje morgon som gryr”, är en strof ur en sång
som jag sjungit och lyssnat till mången gång
och stärkt i min tro har jag genom åren blivit med min följeslagare Herren Gud
och jag försöker, så gott det går, att alltid följa de regler, de som finns nedtecknade i Hans tio heliga bud



© Ted Örnberg 2010 (text)




Bunden vers (Rim) av Eaglemountains VIP
Läst 453 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2010-08-10 16:23



Bookmark and Share


  Maria T
Så fin följeslagare du har
i Herren Gud, så fylld av
kärlek och nåd
2010-08-11

  anits VIP
Tack för dina fina ord
som jag tar till mig och
gömmer i mitt hjärta
2010-08-11

  Bibbi VIP
Tack för denna fina läsning som jag begrundar och bevarar djupt ner i mitt hjärta.

Applåder!
2010-08-11

  Karl-Bo Lundstedt VIP
Underbart att läsa och begrunda bror...
Tack för dessa visa och trösterika ord....
applåder och ett bo-märke givetvis...

kb
2010-08-10

  Eva Helene VIP
Ett kärleksfullt och trösterikt budskap förmedlar du här.
2010-08-10

  aol
en mycket fin trösterik poesi
2010-08-10
  > Nästa text
< Föregående

Eaglemountains
Eaglemountains VIP