Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Recept

tankar om grytor


Man gör nog bäst
i att sänka
värmen ner till
ettan ibland
När man kokar
en gryta
med delikata
råvaror

Bättre med långkok
än stormkok
för att bevara
spänst o
vitamininnehåll

Nej, förresten
Vitaminer blir
kanske lidande
av för långt kok
i låg temperatur

Jaja.., men inget mår i allafall
bra av att koka över
eller brännas vid

Bäst att med
lämplig
slev
helst i trä
röra om
varsamt
(men ändå tveklöst och liksom bestämt)
Kanske
en gång
i kvarten
ungefär



(sedan bör man ju inte glömma att "ju fler kockar desto sämre soppa", fast nu rörde det sig inte om en soppa just här, men man bör nog inte vara fler än kanske max två ändå vid spisen/i köket.)
(Här en gammal svensk saga:
http://www.ungafakta.se/sagor/folksagor/koka-soppa-pa-en-spik/
apropo soppa i den förra parentesen)




Fri vers av Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Läst 552 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2010-08-10 18:05



Bookmark and Share


  aol
ler, gillas
2010-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)