Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Läs gärna även min andra rimsaga "I den mörka natten - främlingstagen" här: http://www.poeter.se/viewText.php?textId=321667


Glassbilen (rimsaga)

Över frostbitna vägar, uti bister vinter, ekar en ensam melodi
en liten slinga, av varma toner, ljuder från en välkänd bil

glada barn, med hungrig blick, tittar ut, nyfikna i en strut
skynda skynda, ut och fynda, fort, innan allt är slut

vinterköld, inget hinder, munnar måste mättas, även vintertid
med pengar i hand, skyndar de sig dit, alla vill ha sig en bit

ute på gården vid gatan, möts de genast av, ett iskallt smil
en kylig man vid sin köldblå bil, med blekt anlete och sjabbig stil

vad önskas från bilen? frågar han och blottar sina benvita tänder
barnen tvekar, vrider och vänder, på slantar i små skakande händer

en sån där vill vi ha, en stor strut med strössel, och med choklad
glassen, i tvivel vald och betald, barnen, utan aning om efter vad de bad

luckan som öppnas, imman som yr, mannen som ler
ej glassen han ser, men barnen då om hjälp han ber

klättra in, klättra in, stig på mina små, kära knattar
glassen hägrar, de lyder, han skrattar och handtaget fattar

när alla kravlat in, blir det mörkt, kylan kryper tätt inpå
någon fäller en frusen tår, rädslan andas skräck, mot kroppar små

bilen rullar, bort, bit för bit märker barnen en ännu värre upptäckt
under det som är isbetäckt, ansikten, liv som glassbilen redan släckt




Fri vers av Herr Ångest
Läst 1348 gånger och applåderad av 19 personer
Utvald text
Publicerad 2010-08-11 22:13



Bookmark and Share


  Trolltoffsa
Du är verkligen en ordvrängare av världsklass! Texten börjar som en mysig saga och slutar som en obehaglig thriller. Som om inte denna skickliga stegring i sig var nog så har du dessutom lyckats hitta relevanta rim som förstärker ordflödet. Mycket imponerande:)
2011-10-07

    ej medlem längre
Åh fy, ruggigt bra!
2011-06-29

  Pimsan Ivarsson
åh stackars små barn.
grymma herr glassman!!
2011-05-25

  M_Franke
Att jag inte läst denna innan, helt enkelt skitbra!!!!!!
2011-01-03

  Elisabeth Johansson
Åhh vilken kuslig dikt ^^ mycket bra! :D
2010-11-15

  Lindsy
Kuslig text, men jag gillar den som alltid. Väntade mig en söt liten saga som lätt skulle kunna handla om mig (tokig i glass) som oförväntat tog vändningen mot nåt helt annat.
Gillar skarpt! Skicklig med orden är bara ditt förnamn, min vän. ;)
Kram
2010-08-13

  Annie b'larsson VIP
Åhh!! Hur ska jag kunna gå till glassbilen nästa gång jag vill ha min favorit.
Det här var ju rent förskräckligt. Har alltid förknippat glassbilen med trygghet och godis, men nu...!!!
2010-08-12

  Anna*
Men hua vilken rysare! Välskriven och fullkomligt iskall!
2010-08-12

    Anna Ahlborg
Ruggigt bra text!
2010-08-11

    //Nikita
Åh, vad skickligt rimmat och vilken vändning! :)
2010-08-11
  > Nästa text
< Föregående

Herr Ångest