Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du också? 16/11 -05


Mellanrummet

Och allt är på dina villkor

Jag gråter oftare nu för tiden
vem vet, jag kanske
har mognat
du har åtminstone fråntagit mig
många illusioner
och för det är jag tacksam

Det skulle ha snöat
den där kvällen
du väntade där i backen
gatlyktans ljus gjorde ditt hår
silverfärgat
och jag ville inget annat än
att falla dig om halsen
men hela din gestalt sade mig
allt om din osäkerhet

Vem vet, jag kanske
har mognat
jag inbillar mig i varje fall inte längre
att du skulle kunna
se förbi min fasad av sten
och älska det som finns bakom den

Vi kan inte gå tillbaka
nu
till det vi hade

käre, vi kommer aldrig
kunna finna det förflutna igen
men du envisas med
att försöka ändå

Och i mellanrummet
mellan kärlek
och
intighet
lider jag alla helvetets kval
och min enda fråga
den enda som kvarstår är

Vaknar också du
mitt i natten
flämtande som en drunknande
med saknaden
som ett litet djur
som byggt bo
i ditt bröst
och med sina klor river sönder dig
inifrån




Fri vers av Liv Sol
Läst 399 gånger
Publicerad 2005-11-21 10:08



Bookmark and Share


  Propella
Starkt och talande! En femma!
2005-11-21
  > Nästa text
< Föregående

Liv Sol
Liv Sol