Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här en verklig scen ur en dag på servicehuset, för många år sedan. Huvudpersonerna torde vara "Gerda" och jag....


Jag är inte min hudfärg

Jo jag är svensk
jag talar svenska
och bara svenska


 

~~Du förstår ju inte svenska, kan igen annan  hjälpa mig~~

 

Nu så Gerda kan du resa dig
vi tar det lugnt och försiktigt
Håll båda händerna runt min hals så hjälps vi åt


 

~~Va\'sa jag förstår inte vad du säger~~

 

Nej Gerda
sparka inte på mig
Vill du att jag går

 

Jag vill ju bara hjälpa dig
Så du kommer dig upp
och kan njuta dagen

 

~~Hör du förstår du någon svenska alls~~

 

Vet du Gerda
Jag är i född här i samma land
som dig
Varje månad kvitterar jag ut min lön
som dimper ned i ett lönekuvert
På mitt julbord samsas sill köttbullar
rödkål och skinka
Och till våren så njuter jag precis som
du
av de vackra tulpanerna
Jag välkomnar sommaren med att
hissa flagg

 

Ja Gerda
Detta gör jag
vad gör du

~~Sa du att du fryser jag förstår inte ditt språk~~

Förstår inte
eller vill inte förstå

Att alla är olika
men lika ändå

Vi känner samma känslor
och strävar efter samma mål

I Sverige lever vi
under samma villkor

Här och nu
för alltid

~~Du kan gå samma väg som du kom se så ut med dig nu~~




Fri vers av WhatIsLife
Läst 200 gånger
Publicerad 2005-11-21 12:10



Bookmark and Share


  Ensamma mamman
Jag känner igen mig precis!! Har jobbat i nästan 8 år inom äldreomsorgen, jag kan både se och höra er... :) Har också haft en sån "go gammal dam" som varken vill förstå eller hjälpa till hur mycket man än försöker förklara. Du lyckas verkligen spegla vardagen på "hemmet" och förmedla känslan av att inte bli förstådd.
2005-11-21

  bq
BRA, innehåll, gestaltning, form och ..jag hör precis, rösterna!! Underbart!!!
2005-11-21
  > Nästa text
< Föregående

WhatIsLife