Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

natur död



Snapsglaset står tömt på diskbänken
fortfarande halvimmigt, tre droppar

omger foten. Farfar hukar mitt emot staffliet
kisar och krafsar med penseln mot duken

Väderutsikterna är påslagna men du
måste vara tyst, han kallar det ett kritiskt läge:

det dimgröna i grenverket. Farfar målar
en spegelblank sjö, vass tre björkar

och fjärran gransus, bilden är fotografisk
ett nyputsat fönster. Du skulle kunna

kränga dig in till sjön, du skulle kunna
leka där och kasta flatmacka




Fri vers av ulf olsson
Läst 272 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2010-08-16 10:55



Bookmark and Share


  Cris
Lysande målande text, där man kan träda in i bilden och känslan
som känns stillsamt krispig för mig.
2010-08-16
  > Nästa text
< Föregående

ulf olsson
ulf olsson