Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dröm om en bortglömd tonårsdröm


Jag drömde en bortglömd tonårstanke
vi hade en gång vi tiden du och jag

du andades på fönsterrutan i ditt köksfönster
där det hängde ett pepparkakshjärta
och det var frost på brevlådan
och du skrev mitt namn på fönstret
jag blev lite generad
och skrev ditt och ritade ett hjärta runt det

så rann allt bort och imman avtog
men då var vi för länge sedan
ute på promenad i natten
och vi hade våra händer i samma ficka
för att det var kallt och du hade glömt dina vantar
men ville inte låna mina
men ville ändå hålla min hand

och vi satte oss vid en övergiven busshållplats
där jag berättade om mina framtidsdrömmar
och mina föräldrar
och du log och kysste mig på kinden
och sade att du alltid skulle älska mig och allt skulle bli bra

så drömde jag att vi smög in tyst för att din pappa inte
skulle vakna så satte vi oss framför tv:n med sourcream chips
och pepparkakor
och såg en film som var för läskig för mig
för att du tyckte om att retas med mig på ett gulligt sätt när
jag var ängslig för vad som kunde gömmas i mörkret
och jag kröp mig närmare dig för att du lovade att skydda mig

så drömde jag att vi låg vakna och nakna och fyllda
av tankar och idéer som bara ungdomar har
innan de sett hur världen verkligen fungerar
och vilka hinder man måste ta sig igenom
och du pratade om 1984 och jag pratade om scrubs och eva dahlgren
och så pratade vi om alla barnen vi skulle få och huset
vi skulle köpa och bröllopet vi skulle ha och hur lyckliga vi var
med att bara ha varandra

för att vi var sånna som kunde skratta iväg våra problem och
äta hallonglass mitt i vintern
och ramla ner för en trappa och bryta nacken och skratta bort
hela saken efteråt

så drömde jag att vi fick allt vi drömt om
och rosenbuskar och tina turner konserter
och du fick blink 182 återförenat
och vi fortsatte sjunga ebba grön mitt i natten
och sade minns du när vi var unga och hade en massa
planer och tankar och idéer som var helt galna
och spårade och omöjliga men helt underbara
som jag är glad att vi aldrig släppte och levde upp till
så gott vi kunde?

och jag kunde baka min berömda kladdkaka åt våra barnbarn
och du kunde berätta om ditt hat för kungahuset
och alla politiska idéer farmor och farfar hade när de var barn
och först blev kära och planterade
äppelträden gungorna hänger i

men som sagt
det var bara en dröm




Fri vers av Citrusblomma
Läst 239 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2010-08-18 21:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Citrusblomma
Citrusblomma